counting days

Daisypath Anniversary tickers

May 5, 2016

HI


Assalamualaikum.




1. Sedang siapkan presentation slide berkenaan Organizational Information Theory. sambil nak refresh balik apa yang coursemate terangkan haritu, pada masa yang sama, aku muhasabah diri.

2. Sedang melalui minggu yang sukar. setiap hari ada je benda yang perlu diselesaikan dan I had a series of breakdown. Every. Single. Day.It's quite tiring enough.

3. The pain, it still lingers, it remains. kesakitan yang sama. masih hadir. ketakutan yang sama, juga masih hadir, ia tertinggal dalam baju yang selalu aku buat tidur. bergantung pada bahu aku saat aku mula bersiap-siap untuk mulakan hari, ia berkeras untuk tinggal dan ada dekat dengan aku.

4. Can't brain with these things yang berlaku beberapa hari ni. bila sendiri, again, learning about things and such buat kita rasa macam-macam dalam satu masa. ada false alarm jugak agaknya.

5. TAK! ini bukan masalah depresi atau segalanya tentang masalah kesihatan mental.

6. Cuba nak berkongsi cerita tapi kita selalu takut orang judge kita. we (I) overthink. Too much.



"Alaa bukannya apa pun. mengada dia ni."
"Lemah sangat doh kau ni. mental koyak cepat nau. benda kecil macam ni pun tak reti handle ke?"
"sedih pasal ni je rupanya......"
"cara cakap macam teruk sangat. macam tak bolehnak teruskan hidup langsung. dah 21 tahun dah kod"
"manjalah kau ni"


7. Paling paling pun kena marah, kena kecam.

8. Orang takkan faham. dan aku diamkan.

9.  It's better to keep everything to yourself rather than having people to judge you. they are not in your shoe.they said they understand what you're going/you've gone through but they never did. they said, I'll be here if you need me, but they won't. as much as people said they won't judge you, they did it anyway. maaf kalau grammar ke laut. masih belajar lagi :')

10. Tuhan. Tuhan saja yang ada sekarang.

for this time being i'll just try to keep holding on.

No comments:

Post a Comment

terima kasih :)